Ons onderwijs

cartoon yellow

Lekker leren

Als je goed in je vel zit, kun je jezelf beter ontwikkelen. Daarom hebben wij veel aandacht voor het welbevinden van onze leerlingen. Bij ons mag je jezelf zijn en iedereen is even belangrijk. Ook stimuleren we onze leerlingen om nieuwsgierig te zijn en zelf op onderzoek uit te gaan. Zo ontdekken ze waar hun talenten liggen en dat maakt leren leuk!
We werken met thema’s uit de wereld om ons heen. Samen met leerlingen bedenken we activiteiten rond zo’n thema. Door onderwijs te koppelen aan de echte wereld, krijgen de lessen meer betekenis.

Stamgroepen en units

Iedere leerling heeft zijn eigen stamgroep, waarmee hij de dag start en afsluit. Stamgroepen met leerlingen uit hetzelfde leerjaar zitten samen in een unit. Meestal zijn dat 2 stamgroepen. Soms 3. Zij zitten bij elkaar in 1 lokaal. De lokalen zijn heerlijk groot. Er zijn verschillende hoekjes om te spelen, te werken en te leren. En leerlingen kiezen zelf op welke plek ze zich prettig voelen. In de unit zijn meerdere leerkrachten aanwezig. Er is dus altijd iemand in de buurt.  

Elke unit heeft lekker veel materialen om mee te spelen, te werken en te oefenen. Zo stimuleren we de nieuwsgierigheid en fantasie. Er zijn werkplaatsen voor muziek en techniek en we maken gebruik van het kookcafé van onze buren, de kinderopvang. Culturele uitstapjes doen we ook, bijvoorbeeld naar het museum. Of er zijn voorstellingen op school. Ook buiten is er veel te beleven. We hebben een grote buitenruimte met veel speeltoestellen en natuur. Leerlingen kunnen volop ontdekken en dat maakt leren leuk.

Klaar voor de toekomst

Onze leerlingen leren naast rekenen en taal ook vaardigheden die ze nodig hebben in de toekomst. Denk aan samenwerken, plannen, voor jezelf opkomen en verantwoordelijkheid nemen. Belangrijk om je goed staande te houden in een wereld die snel verandert en om je voor te bereiden op een toekomst die nog onbekend is.

Sport en spel

We besteden veel aandacht aan sport en spel. Elke dag gaan we lekker naar buiten, weer of geen weer. Leerlingen vinden het heerlijk, want ons mooie buitenterrein nodigt uit tot spelen en bewegend leren. Kinderen gaan naar de kruidentuin of ontdekken vlinders en kriebelbeestjes in de vele planten, struiken en bomen rondom onze school. Sporten doen we ook graag. In de sporthal, die vlakbij is, leven leerlingen zich uit en leren ze wat samenspel, competitie en teamspirit is. De kinderen leren om te genieten van sport. Zo groeien ze op een natuurlijke manier op met bewegen!

To top